25. lokakuuta 2013

Invitations - NOT

VIHDOIN meidän kutsumallit tulivat perille Intiasta! Saatiin kuriirilähetin toimittama paketti kotiin pitkältä matkalta Intiasta saakka. Siinä sitten sormet ruvella revin teipattua pakettia auki, jotta näkisin meidän ihanat kutsut, mutta kun avasin kuoren.. iso PETTYMYS! Kuoressa komeili kuusi kappaletta pahvista, siis todella pahvista kutsua, joiden kohdalla iski iso epäusko. Työn jälki oli todella heikkoa. Mallit olivat melkein sitä mitä toivottiin, mutta muuten kävi kuten pelkäsin. Meinasi jo iskeä epäusko ja turhautuminen, mikään asia ei nyt tunnu etenevän.. ei häämatka, ei kortit, ei STD sivusto.

Saatiin kuoressa siis 2 kpl kutakin kolmea mallia. Kokonaisvaikutelma kaikkissa malleissa oli aika ankea.. Väriä ei ole malleissa tarpeeksi, koristelu ja yleisilme on aivan liian tumma ja synkkä, ja kortit näyttää ihan liian jäykkikseltä. Ei meidän juhlat tule olemaan tällaista pönötystä! Muutenkin mietin noita kuvioita että onkohan ne kuitenkin liian tylsät.. niistä tulee väistämättä liian mustavalkoiset ja jäykän oloiset. Tietysti kutsutekstin sävyllä ja lisäämällä yleisesti väriä korttiin saataisiin vähän lisää eloa kutsuihin. Nykyään on muodissa kovin graafiset kutsut, joissa leikitellään fonteilla ja kuvilla ja huumorilla. Me haluamme hiukan perinteisemmät kutsut, mutta meneeköhän tämä jo liian perinteiseksi.

Korteissa oli kolme ongelmaa. Ensinnäkin, osassa korteissa kuvio oli painettu ihan ohi siitä missä sen piti olla. Alla olevasta kuvasta näkyy kuinka nuo pisaran tyyppiset kuviot eivät osu kohdilleen muun kuvion kanssa. 



Toiseksi, kortin materiaali oli kuin pahvia muropaketin kyljestä. Tietysti tämän voi muuttaa, mutta juuri tämän takia halusin saada kokeiluversiot käteeni, fyysisenä Suomeen asti, ettei vieraille mene tämän laatuisia kutsuja. Lisäksi, kortin koko on ihan väärä. Kortti on aivan liian iso, eikä mahdu mihinkään standardikokoiseen kuoreen.

Pohdittiin asiaa Riksan kanssa ja totesimme, että yritämme saada uudet versiot painettua kun olemme jouluna Intiassa. Jos koemme, että on vaikeaa saada laatua (ja erityisesti tasaista laatua, jotta voimme luottaa kaikkien korttien olevan ok) emme tilaa niitä Intiasta vaan turvaudumme johonkin toiseen vaihtoehtoon. Mietin myös, että olisikohan liian vaikeaa löytää uusi tekijä korteille, mutta ehkä siitä alkaa kaikki alusta jos aletaan selittää uudelle ihmiselle mitä haluamme.. Onneksi olemme tässä asiassa hyvissä ajoin liikenteessä, niin on aikaa testailla ja tilata eri malleja. 

Korttien teettäminen Intiassa olisi ollut hyvä säästökohde - nuo 110 korttia olivat maksaneet noin 80€ - mutta emme tingi laadusta muutamien kymppien säästöjen takia. Tai no, muutaman satasen takia. Etsystä kauniit Intia-henkiset kortit maksavat $2.10 kpl, eli 110 kpl paketista tulee jo $231. Vaihtokurssi toisaalta on sen verran suotuisa, että euroina paketista tulisi n. 170€ ja sen päälle postikulut. 

Olisi ihan mahtavaa kuulla mistä te muut olette hankkimassa kortit ja millaiset niistä tulee; enemmän perinteiset vai modernit? Täällä päässä jatketaan kutsujen mietttimistä..

2 kommenttia:

  1. Me teemme kutsut kokonaan itse, mutta suosittelisin, että pyydät tarjouksen Makea Designin Janinalta. :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kanssa Makea Designia tai Hey Lookkia. Myös suomesta löytyy kalligrafioita ja erilaisia muita suunnittelijoita jotka tekee kutsuja eikä hinta päätä huimaa. Ottakaa niihin yhteyttä ihmeessä. Onneksi aikaa vielä on, joten ei paniikkia :)

    VastaaPoista