16. lokakuuta 2013

Wedding tables

Melkein jo alusta alkaen mulla on ollut mielessä, että Kasinon pöytien numeroimisen sijaan nimettäisin pöydät meille tärkeillä kaupunkien nimillä. Samalla näiden nimien ympärille voisi mahdollisesti kehittää jonkun hääleikin, ts. keksi mitä pöytäsi kaupungissa tapahtui tai miten kaupunki liittyy hääparin elämään tai yhteiseen tarinaan. 

Tietysti yhdet itsestäänselvät pöytänimet olisivat Helsinki ja Mumbai. Lisäksi voitaisiin nimetä yksi Kööpenhaminaksi (missä kosittiin) ja yksi vaikka Dubaiksi (missä olin töissä 4 viikkoa juuri tapaamisemme jälkeen).. Vielä täytyisi keksiä noin 7 lisäkaupunkia - tämän hetken arvioiden mukaan meillä tulee olemaan noin 11 pöytää. Ehkä yksi häämatkan kohteen mukaan? (Sitten kun saadaan sekin päätettyä..)


 Näissä kultaisissa kehyksissä on ihanaa tunnelmaa, mutta ei taida mahtua meidän pöytiin enää kynttilöiden, maljakoiden ja kattauksen lisäksi.


Hääpöydän numero


Mietin jo aiemmin pöytäkoristelua, joista yksi idea olisi pienet paikkakortti-elefantit. Toinen ihana idea oisi käyttää Intiassa hyvin yleisiä rannerenkaita koristeluissa..  Rannerenkaathan ovat erittäin perinteinen koru Intiassa ja ne yhdistetään erityisesti avioliittoon. Renkaiden pyöreä muoto symboloi avioliittoa ja kun aviomies kuolee, tulee lesken rikkoa renkaat. Tietysti joka osavaltiossa on omat uskomukset renkaiden väristä, määrästä ja materiaalista.

Renkaita saa käytännössä ihan millaisia ja minkä värisiä tahansa - ja todella halvalla. Niitä voisi esimerkiksi käyttää lautasliinan ympärillä renkaina tai muuten paikkakoristeena. Ennen joulumatkaa Intiaan meidän täytyy siis päättää halutaanko elefantit vai rannerenkaat koristeiksi.


Intialainen rannerengas





4 kommenttia:

  1. Mä olen melkein kateellinen, kun sulla on niin täydellinen tilaisuus käyttää kulttuurileikittelyä hääkoritelussa! Ihania nuo rannerenkaant, niistähän saisi vaikka mitä! :) Onko teillä esim. jotain kaupunkeja, jossa olette olleet yhdessä lomalla tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ideoita oisi vaikka kuinka paljon, mutta mahdollisuuksia toteuttaa ehkä niukemmin.. Yritetään kuitenkin välttää liiallista Bollywood fiilistä. ;-) Joitain pieniä elementtejä kuitenkin halutaan lisätä.

      Poista
  2. Samaa olin sanomassa kuin Hanna! Ihania kaikkia erilaisia ideoita ja muutenkin oon nyt ihan tykästynyt tähän blogiisi :)
    Meillekin ajateltiin nimetä pöytiä kaupungeittain, semmoisia missä ollaan yhdessä käyty - omien kuvien kera. Meidän pöytä saattaisi sitten saada nimensä sen tulevan häämatkakohteen mukaan. Tästäkin asiasta on pitänyt tehdä postausta jo hetken aikaa, ärsyttävää kun ideoita pää täynnä mutta häihin silti vielä tuskaisen pitkät yli 1,5 vuotta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana saada lisää lukijoita! :-) Kuulen mielelläni lisävinkkejä ja -ideoita muiltakin morsiammilta mitä aikovat sisällyttää omiin häihinsä. Sullahan on ihanasti aikaa suunnitella, ideoida ja toteuttaa vaikka mitä omiin häihin! Meillä ne on jo 7 kuukauden kuluttua.

      Poista