27. lokakuuta 2013

Making of.. the Ring

Käytettiin sateinen lauantaipäivä hyödyksemme ja lähdimme keskustaan hoitamaan asioita. Yksi tehtävälistallamme oli käydä Kiseleffin talon kultasepänliike AU3:ssa juttelemassa sormuksesta. Sulhohan oli (sen jälkeen kun oli kiertänyt kaikki Helsingin liikkeet läpi) teettänyt kihlasormukseni tässä liikkeessä viime tammikuussa ennen kosintaa, joten tekijä ja paikka oli meille tuttu. Olimme käyneet jo viime viikonloppuna liikkeessä, mutta kihlasormuksen tekijä - ja nyt myös vihkisormuksen tekijä - Jussi Louesalmi ei silloin ollut paikalla. Nyt sulho oli sopinut etukäteen vierailusta, että varmasti saataisiin mahdollisuus jutella sormuksen mallista ja tyylistä.

Hääblogi


Oltiin jo ennen tätä vierailtu melkein kaikissa Helsingin liikkeissä ja kartoittaneet sormusvalikoimaa. "Ongelma" oli siis se, että yksikivisen sormuksen kanssa sopii siis lähinnä rivisormus, eikä mikään valmiista malleista oikein sopinut kihlan kanssa. Tai no - ne sormukset joissa oli pieniä kiviä istuivat ehkä ihan kivasti, mutta haluan kuitenkin isompia kiviä sormukseen. ;-)  Alla tosiaan kuva kihlasormuksestani, vaikka kuva ei teekään sille oikeutta. Kivi on todella laadukas ja säteilee sormessani ihan normaalisti, nyt näköjään kameran salama vei voiton.

AU3
Kihlasormus!

Edellisella vierailulla oltiin kokeiltu AU3:n valmiita sormusmalleja, mutta en pitänyt oikein mistään niistä eikä mikään niistä mielestäni sopinut kihlan kanssa. Esillä olleet sormukset olivat aika moderneja, hyvin skandinaavisen tyylisiä ja yksinkertaisia, eikä siis sitä mitä minä etsin.. kuten aiemmin unelmoin täälläkin, etsin näyttävää, mutta klassisen tyylikästä sormusta. Kerroin Jussille toiveistani - sormuksen tulisi olla rivisormus koska se istuu parhaiten yksikivisen kihlan viereen, mutta siinä pitäisi olla jotain erilaista perinteisiin rivisormuksiin verrattuna (ja ideaalitilanteessa siinä olisi jotain vintage-henkistä) - ja kokeilin sitten vielä kertaalleen muutamia heidän malliston sormuksia. 

Lopulta yksi valmiista malleista alkoi oikeasti herättämään kiinnostusta.. Se on tavallaan rivisormus, mutta kivet on aseteltu epäsymmetrisesti. Tässä mallissa kivet on upotettu pyöreisiin pidikkeisiin (tai miksi noita nyt sanotaan), mutta ne voisi myös laittaa kruunuistutukseen, jolloin timantit näyttävät yhtenäisiltä kihlasormuksen kanssa. Samalla siihen saisi jotain erikoista lookia, joka kuitenkin näyttäisi yhtenäiseltä kokonaisuutena kihlan kanssa. Kokeilin tätä sormusta jo aiemmalla vierailulla, mutta jotenkin en osannut kuvitella kiviä eri pidikkeissä ja miten niitä voisi asetella paremmin kihlan kanssa sopivasti. Tähän sormukseen tulisi siis erikokoisia kiviä, ja mahdollisesti pari isompaa niin, että ne istuisivat nätisti kihlan ympärille. (Kamalaa kun mun kynsilakka on niin haalistunut tässä kuvassa, hävetti näytellä käsiä kun on noin kauniit sormukset sormessa..)

AU3
Jussi lupasi tehdä muutamia ehdotuksia ja laittaa ne sähköpostilla tulemaan parin viikon sisään. Odotan innolla malleja ja hänen visiota! Tajuan tosiaan, että välillä (tähän sulho sanoisi että vähän enemmän kuin välillä) olen aika vaativa mitä etsin ja haluan, enkä välttämättä osaa pukea sitä suoraan sanoiksi. Mulla on vain jonkinlainen mielikuva ja sitten kun näen siihen sopivan jutun, innostun. On muuten ihan eri fiilis teettää sormus ammattilaisella ja saada henkilökohtaisesti osallistua suunnitteluun, kuin ostaa sormus suoraan valmismallistosta. Näin sormus saa ihan oman tarinan ja merkityksen. Sitä paitsi tämähän on suoraa jatkoa kihlasormukselle ja sulhon sormukselle - ne on kaikki teetty samassa liikkeessä. <3

2 kommenttia: