21. lokakuuta 2013

STD & Wedsite

Kaksi saamatonta on vihdoin saanut jotain aikaiseksi! Meidän "wedsite" on lähes valmis ja odottaa viimeisiä viilauksia sekä kutsulistan viimeistelyä. 

Vertailin aiemmin eri wedsite-palveluntarjoajia, ja päädyttiin lopulta luomaan kaksi rinnakkaista sivustoa vertailun vuoksi. Todettiin kuitenkin, että weddingwindow tarjoaa selvästi paremmat muokkausmahdollisuudet ja joustavuuden sisällön luomiseen ilman maksullisen version tilaamista. 

Tässä meidän ensimmäinen versio Wedsitesta! Weddingwindow:n kotisivu on kehysmäinen kuva meistä (tuo pussauskuva) ja päivämäärä, sekä linkki ENTER sivuille pääsemiseksi. Ehkä muokataan vielä ulkonäköä (ja kuvaa koska sulho ei halua laittaa tuota pussauskuvaa julkiseksi ;-) ) ja hiukan sisältöä, mutta muuten tässä alkaa olemaan tärkeimmät infot. Halusin pitää ns. teemavärin liilan mukana sivustolla, mutta kuitenkin varmistaa että sivuston ulkonäkö on selkeä ja yksinkertaisen kaunis. Sama ajattelu toivottavasti näkyy myös tässä blogissani.. Yksinkertaiset selkeät linjat on se mikä miellyttää silmääni.

Ollaan tehty sivusto muuten kaksikielisenä, mutta majoitus ja vinkkiosio on englanniksi, koska en usko Suomessa asuvien sukulaisten ja ystävien lähtevän turistikierrokselle. Minä olen kirjoittanut suurimman osan sisällöstä, mutta annan sulhon käydä sen läpi, koska perfektionistina hän haluaa varmasti viilata jokaisen lauseen.. Vältytään tällä tavalla kriiseiltä. ;-)

Laitettiin joitain vinkkejä mitä vieraat voisivat tehdä Helsingissä jos heillä on aikaa. Listattiin perinteisiä turistinähtävyyksiä kuten Tuomiokirkko, Kauppatori, Suomenlinna, Espa.. Lisäksi listattiin meidän suosikkiravintoloita ja -drinkkibaareja. Sivuilla on nyt ainakin Cafe Regatta, Sushibar+wine, Ravintola Saaga, Liberty or Death, Teerenpeli, ja A21.

Tarkoituksena oli myös listata sivuille hotellitarjouksia häävieraille, mutta saamani tarjoukset olivat aivan naurettavia! Olin olettanut, että hotelleista saisi muutamien huoneiden kiintiöt erikoishintaan, mutta väärin oletin. Otin yhteyttä Hotelli Finn:iin ja Restel-hotelleihin (Cumulus ja Hotel Inn -ketjujen hotellit), joista vastaus oli että toukokuu on sesonkiaikaa eivätkä he voi antaa majoitustarjouksia. Miten toukokuu on muka sesonkia?? Onko silloin joitain konferensseja tai muita jonka takia hotellit ovat mukamas varattuja? Scandic ja Radisson-ketjuista puolestaan saamamme "tarjoushinnat" olivat samalla tasolla tai korkeampia kuin hotellien omilla sivuilla mainitut hinnat. Täytyy muuten mainita, että Radissonilta sain aivan erinomaista palvelua, vaikka hinnat eivät erikoisia olleetkaan.

Suomi on ilmeisesti ainoa maa, missä ei saa ryhmälle erikoistarjouksia. Kaikissa ulkomaisissa häissä missä olemme olleet, vieraille on aina tarjottu hotellihuoneet erikoishintaan.

Nyt sitten vuorossa olisi vieraslistan läpikäyminen ja "lopullinen" päättäminen keitä kutsumme häihimme. Aika hurjaa päättää asiasta jo nyt, tuntuu että häihin on vielä pitkä aika! Puhuttiin sulhon kanssa myös STD viestin ja sivuston yleisestä ideasta. Minusta siis STD:n tarkoitus on informoida ulkomailla asuvia vieraita lähestyvistä häistämme, joihin he ovat kutsuttuja. Tämä ei ole vielä RSVP:tä vaativa kutsu, vaan lähetämme viralliset kutsut myöhemmin keväällä ja näihin pyydämme vieraiden vastausta. Lahjalistan päivitämme sivuille myöhemmin, sillä emme vielä tiedä tarkalleen mitä haluamme. Todennäköisesti tavaran sijaan arvostamme tukea tulevalle häämatkallemme ja kokemuksia, mieluummin kuin tavaraa. MUTTA ainakin yhden tavaran haluan - supersmoothieblenderin! Kaverillani on kadehdittavan high-tech laite, joka toimii melkein ajatuksen voimalla ja tekee täydellisiä smootheja.. ;-)

Mitä mieltä olette sivustosta? Mitä vinkkejä antaisisit Helsinkiin saapuville ulkomaalaisille häävieraille? 


PS. Viikon ajatus - mukavaa viikkoa kaikille!
Love


Rakkaus on sitä, että onnemme on sama kuin toisen ihmisen onni.
-Gotfried Wilhelm van Lubreiz

7 kommenttia:

 1. Olen itse hotellialalla ja ikävä kyllä toukokuu ja kesäkuun ekat kaks viikkoa on Helsingin hotellien suurinta sesonkia. Konferenssit ja kokoukset pyörii ja myöskin hinnat on pilvissä. Mitä suurempi kiintiö sitä halvempi yksittäinen huone. Kiintiö purkaantuu kuukautta ennen majoitusta, joten huoneet joita ei ole varattu peruuntuu automaattisesti. Ota yhteyttä Sokos hotelleihin, yksityisiin kuten Best Western premier Hotel Katajanokka ja vaikka glo artin myyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja piti vielä sanoa, että kiintiöt on normaaleita myös suomessa. jostain syystä myyntipalvelut on nyt olleet nihkeitä. Toi kun on rahakkainta aikaa hotelleille...Tosiaan mitään parin huoneen kiintitötä en suosittele vaan vähintään kymmenen huonetta kannattaa varata kiintiöön, ei se haittaakaan. meillä on yli neljänkymmenen huoneen kiintiö ja uskotaan et kaikki jopa täyttyy niistä. :)

   Poista
  2. Kiitos tiedoista! Arvelinkin että syynä sesonkiin voisi olla konffat. No, me ollaan alustavasti mietitty n. 15 huoneen kiintiötä, koska muuten sukulaiset ja ystävät asuvat pääkaupunkiseudulla eivätkä tarvitse majoitusta. Täytyy todennäköisesti vain hoputtaa ihmisiä buukkaamaan mahdollisimman ajoissa huoneet..

   Poista
  3. Kyllä jengi kuukautta ennen häitä jo tietää tarvitseevatko majoitusta vai eivät. Kiintiö ei maksa mitään joten hyvällä omalla tunnolla niitä voi varata. Kaverin häihin tehtiin parinkymmenen huoneen kiintiö josta ei toteutunut yhtään huonetta ;) Olipahan kuitenkin.

   Poista
  4. Toinen hotellialallla oleva ilmoittautuu ja meitä halvempia majoituspaikkoja täyttää toukokuun ajan luokkaretkeläiset eli siitä tosiaan alkaa kesäsesonki :).

   Poista
 2. Hei! Jos kaipaatte häihinne avuksi graafista suunnittelijaa ja helpotusta esim. kutsukorttienne suunnitteluun, ottakaa toki yhteyttä! Teen sivutöikseni yksityisasiakkaille hääprinttejä aina kutsuista kiitoskortteihin. Olen myös mukana ensi helmikuussa järjestettävässä Love Me Do -häätapahtumassa, jolloin suunnittelemiini printtikokonaisuuksiin voi tutustua myös paikan päällä.

  Terkuin Marjo
  marjoheidi.leskinen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Meillä oli hääviikonloppuna huone Hakaniemen Hiltonissa. Oli mm. s-ryhmän ja Restelin hotelleja edullisempi. Tuo hotelli on nimenomaan bisneshotla ja siksi mm. Trivagon kautta saa viikonloppuja aika edullisesti. Meillä oli melko suuri huone (jossa mahtui meikkaamaan ja kampaamaankin hyvin) ja aamupala sisältyi hintaan. Yö oli muistaakseni jotain 92 tai 95 euroa ja hotellin palvelu oli huippuluokkaa! Kannattanee siis kysäistä ehkä sieltäkin suunnalta?

  VastaaPoista