9. lokakuuta 2013

Prewedding party

Hääjuhliimme saapuu meidän alustavan arvion mukaan noin 50 ulkomaalaista vierasta. Ollaan leikitelty ajatuksella, että järjestäisimme perjantai-iltana ennen häitä pienen tilaisuuden, jossa vierailla on mahdollisuus tavata toisensa ja vaihtaa kuulumisia ennen varsinaisia juhlia. Kyllähän tämä lisää taas osaltaan häiden kustannuksia, mutta näin mekin saisimme aikaa jutella kaikkien kanssa kun varmasti juhlassa tulee emännöinnistä ja isännöinnistä omat kiireet.

Jos näitä mun häähorinoita lukee kukaan tuttu, niin he tietävät että olen aikamoisen pihi ja tarkka mihin rahani laitan. Sain alussa kohtauksen häiden ensimmäisestä kustannusarviosta, ja edelleenkin välillä stressaannun kun tajuan miten älyttömästi rahaa laitamme yhden päivän juhliin.. Sulhonkin kanssa ollaan saatu monet kinat aikaan häiden suunnitelmista, sillä välillä hänen ehdotukset ylittää kyllä mun maksuhaluni.. Toisaalta tämäkin idea oli hänen, ja alun stressireaktion ja pimahduksen jälkeen aloin miettiä ideaa uudestaan ja miten tämän voisi toteuttaa suhteellisen edullisesti. ;-)

Tilaisuuden järjestämiseen olisi kaksi vaihtoehtoa: 1) varaamme tilan jostain keskustan ravintolasta tai baarista ja sovimme erikoishinnoista porukallemme, mutta muuten ilta olisi vieraille omakustanteinen; 2) vuokraamme saunatilan tai vastaavan kerhotilan jonne voimme tuoda pienen lastin Tallinnasta tuotuja halvempia juomia.

Tutkailin saunamahdollisuuksia Helsingin keskustassa Googlen ja uuden Venuu.com palvelun kautta. Saunatilan vaatimukset kiteytyy seuraavaan: tilan on oltava keskustassa tai hyvien yhteyksien päässä keskustasta, tilaan tulee mahtua n. 40 henkilöä, siellä on oltava 1-2 isoa saunaa, mahdollisuus tuoda omat juomat ja ruuat, sekä mielellään poreamme tai uima-allas. Ja tietenkin hinnan on oltava halpa, tai vähintään kohtuullinen.Hyviksi vaihtoehdoiksi tässä vaiheessa pohdintaa ja suunnittelua löytyi nämä alla listatut.

Erottajan Kasino (sopisi myös nimensä puolesta hääteemamme) - mahtuu n. 50 henkilöä, saunaan mahtuu 10 hlöä ja tiloihin voi tuoda omat ruuat ja juomat. Tilan vuokrahinta on 590e ja tiloista pitää poistua klo 24, joka on itse asiassa loistava, koska en halua krapulaista ja väsynyttä sulhasta, kaasoja tai bestmaneja. 

Sauna2 (Tapiola tai Hakaniemi) - mahtuu 10-30 henkilöä ja tiloihin voi tuoda omat ruuat ja juomat. Pakettiin kuuluu 12kpl pyyhkeitä ja loppusiivous.  Hinta ajalle klo 17-23 on 429e. 

Telakka 83 - kiva lounge ja saunatila, jossa on lisänä pelikonsoli pojille. ;-) Keittiötilat ja -välineet vaikuttaa aika kattavilta ja tiloihin saa tuoda omat ruuat ja juomat, Iltavuokra klo 17-23 on 400e, mutta tähän päälle tulee siivous 40e/h. Ilmeisesti jos tila jätetään tarpeeksi siistiksi, voidaan säästää hiukan siivouskuluista. Ei kai siivouksessa voisi mennä kuin pari tuntia.

Jos taas päädytään vain varaamaan tila keskustan baarista tai ravintolasta, ainoa kustannus on ravintolan asettama juomatakuu. Olen ollut ystävien juhlissa Klaus K:ssa, Kallessa ja Dylanissa, jotka on kaikki ollut ihan toimivia paikkoja juhlia ajatellen.

Täytyy jatkaa mietintöjä.. tämä tulee listan perälle muiden tekemättömien juttujen joukkoon (joista tärkeimmät on nyt nettisivut ja hotellitarjoukset). :-) Lauantaina on tiedossa toiset häämessut! Viikonloppuna on I love me -messut (ihan karsea nimi messuille..), joiden yhteydessä on Järjestetään häät -messualue. Täytyy käydä ainakin kurkkaamassa mitä asuja on Kaunein hääpuku -äänestyksessä, sekä vierailla Jotain käytettyä -alueella katsomassa löytyisikö pihille morsiamelle jotain omia häitä varten. ;-)

1 kommentti:

  1. Mäkin haaveilen harjoitusillallisista. Yleensä ne on rennompi tilaisuus ja hieman erilainen kuin itse hääjuhla. Jos siis on hirmu muodolliset häät niin harjoitusillalliset voi olla maanläheiset. Ollaan mietitty, että me voitais järjestää omamme kotipaikkakunnalle Kajaaniin, sillä häät on Helsingissä. Saisi sukulaiset sitten hössöttää siellä ennakkoon, nyt kun eivät oikein voi osallistua suunnitteluun ja auttamiseen :)

    VastaaPoista