29. joulukuuta 2013

Kutsut valmiina!

"Loma" on ohi ja olemme ostoksien kera jälleen Suomessa. Kovin rentouttava loma ei ollut kyseessä... olimme joka päivä aamusta iltaan liikenteessä hoitamassa asioita. Kaikesta parasta - saatiin kutsut tehtyä ja ne odottavat laatikon pohjalla postitusta!

Oli aikamoinen homma saada kutsut teetettyä.. Intiassa asioilla kun on tapana edetä hitaasti. Kaiken kaikkiaan korttien tekemiseen meni siis noin suurinpiirtein 5 päivää ja asioitiin 5 eri paikassa. Toisaalta edullisella hinnalla on kustannuksensa - maksettiin korteista lopulta noin 25 rupiaa per kortti, eli alle 30 senttiä!

Heti ensimmäisenä päivänä käytiin yhdessä digiprinttauspaikassa, jossa saatiin onneksemme jo aika nopeasti tehtyä korttien design. Paikalla ollut nuori mies oli tosi taitava ja muotoili meille nopeasti korttimallin. Ei tietenkään oltu mietitty kutsujen tekstiä lainkaan, joten jouduttiin palaamaan toimistoon seuraavana päivänä tekstin kanssa. Samalla vierailulla suunniteltiin menukortti ja nimikyltit. Valittiin korttipaperi ja kutsujen piti olla valmiina kolmantena päivänä - paitsi että eivät olleetkakan. Oikeaa paperia ei kuulemma löytynyt, mutta liikkeen pomo lupasi meille, että kortit on valmiina neljäntenä päivänä.. Noh, oikeaa paperia ei silloinkaan löytynyt, joten napattiin vain design ja korttimallit mukaan muistitikulle ja päätettiin teettää kortit muualla. Maksettiin siis korttien suunnittelusta 750 rupiaa, joka on siis alle 10 euroa! 

Joulun jälkeen suunnattiin yhden perhetutun kanssa eteläisen kaupunginosan paperialueelle ostamaan paperit erikoisliikkeestä. Rehellisesti sanottuna en ollut miettinyt paperiasioita lainkaan ja jäin miettimään millaiselle paperille kutsut pitäisi painaa. Taisin olla lievä bridezilla kun epävarmuudessani mietin vaihtoehtoja, mutta onneksi sulho kesti, piti päänsä ja valittiin kutsuja varten ihan lupaavan oloinen pehmeähkö off-white sävyinen paperi. Ostettiin vielä erillisestä liikkeessä 300 kpl valkoisia kirjekuoria - olisin halunnut ehkä lilat kuoret, mutta ne olisi pitänyt tehdä meille erikseen käsin. Suunnattiin paperit ja kuoret kainalossa printtaustoimistoon, jossa odotettiin varmasti 3 tuntia kunnes saimme kaikki kutsut printattua! Printattiin samalla kirjekuoriin nätti lila kuvio vasempaan kulmaan - saatiin vähän väriä kuoriinkin.

Kun viimein saatiin kaikki kolme kutsumallia printattua, suunnattiin valmiit A4 sivut kainalossa kohti toimistoa, jossa saisimme kortit leikattua nätisti reunojaan myöten. Kyseessä piti olla "computer cutting", mutta kysessä oli siis kone, jonka leikkauskohtaa joku mies manuaalisesti sääti. Voitte siis arvata mitä korteille kävi.. osan reunojen ympärillä on liikaa valkoista ja osasta puuttuu pala lilaa reunaa. Joudutaan siis tekemään viimeistelyä täällä Suomessa, argh!

Joka tapauksessa, tässä nyt siis lopulliset versiot! Ihan vielä en paljasta koko kutsua, jätän vielä jotain yllätykseksi vieraille.. ;-) Söpöintä noissa on tuo pieni sydän.. se on myös kutsussa nimiemme välissä. <3

hääkutsut design

Kirjekuorien kuvio ylänurkassa kertoo vastaanottajalle, että sisällä on jotain erikoista.


hääkutsut

Meillä on siis kutsuista kolme eri korttimallia - englanniksi, suomeksi ja englanniksi Intiassa jaettavaksi. Sulhon isä jakaa 150 korttia Intiassa sukulaisille ja ystäville. Niissä lukee muuten ihan samat tiedot kuin oikeissa korteissa, vain RSVP on jätetty pois. Tuosta 150 kortista noin 50 vastaanottajaa kutsutaan juhliin ja tällöin kuoreen lisätään tiedot juhlapaikasta ja -ajasta. Tosin Intiassa kutsu ei koske vain sen saajaa, vaan koko perhettä.. eli paikalle voikin tulla yli 100 vierasta. Intialaisittain nämä ovat todella pienet juhlat, sulhon isä oli alunperin ajatellut kutsua noin 400 vierasta! ;-)


3 kommenttia:

  1. Voi vitsit, ihanaa että saitte kutsut hoidettua. :) Jään kyllä mielenkiinnolla odottamaan häitänne, niistä tulee varmasti upeat!

    VastaaPoista
  2. Aikamoinen touhu ollut kutsujen teettäminen, mutta lopputulos on kyllä kaunis! Ihanasti pisteenä iin päällä tuo kuoren kuviointi :) Tätä blogia on ollut mielenkiintoista seurata kun saa lukea Intian ja Suomen erilaisista tavoista. Mielenkiintoiselta näin suomalaisesta näkökulmasta kyllä kuulosti tuo normaali vierasmäärä, huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan aikamoinen homma saada kortit tehtyä.. onneksi ne on nyt valmiina ja odottavat postittamista! Sulhon siskon häissä oli ollut 1000 vierasta ja sulhon isän mielestä pieni vastaanotto olisi siis "vain" 400 vierasta.. toivottavasti pysyy lähempänä 100 henkilöä. ;-)

      Poista