2. joulukuuta 2013

Sugar baby?

Hääkarkit? Mitä järkeä? 
Musta tuntuu että hääkarkit ja karkkibuffat ovat häiden suurin juttu.. hääkarkin valinta, karkkien pakkaustavan valinta, karkkibuffan suunnittelu.. en käsitä. Jos vieraille halutaan antaa muisto häistä, ei suklaa tai marmeladi ole ainkaan mikään kestävä lahja, vaan se häviää pian parempiin suihin. Minusta vieraat tulevat vieraina juhliin ja heille tarjotaan jo illallinen juomineen. Enhän minä anna synttärijuhlissakaan vieraille lahjoja, vaan toisinpäin! :-)

Hääkarkkiperinne on ilmeisesti jo vanha perinne suomalaisissa häissä, jolloin vieraille haluttiin antaa muisto häistä. Karkkibuffaidea puolestaan tulee varmasti USA:sta, missä käytetään häiden järjestämiseen huomattavasti enemmän rahaa (keskimäärin häihin käytetään rahaa noin $28 000) kuin täällä Pohjolassa. Kasvana trendinä on ilmeisesti rakentaa entistä näyttävämpiä karkkibuffia juhliin, enää ei siis riitä se yksi kultapaperiin kääritty konvehti. 

En siis kiellä että karkkibuffat ovat visuaalisesti todella näyttäviä ja niiden kautta saa ylimääräistä kivaa koristetta juhliin. Toisaalta en tosin ymmärrä miksi johonkin karkkeihin pitäisi panostaa satoja euroja, kun häissä on kuitenkin tarjolla jo se makea jälkiruoka - hääkakku.  

Lähde

Me emme ole suunnitelleet mitään karkkibuffaa tai hääkarkkeja, vaan vieraat voivat halutessaan ottaa muistoksi pöytäkoristeen - joko pienen elefantin tai intialaisen rannerenkaan. No, voi olla että sulhanen yllättää ja haluaa kuitenkin jotain makeaa juhliin, mutta mun alkuperäinen ajatus oli kuitenkin ettemme lisää mitään tällaista juhliimme. 

Kuulisin ihan mielenkiinnosta miten muuten hääbloggarit suhtautuvat karkkibuffiin - pihistä vai panosta? Tuleeko teille karkkibuffa tai hääkarkkeja pöytiin?


    

7 kommenttia:

  1. Meille tulee ehdottomasti karkkibuffet! Olemme entisiä sokerihiiriä (jotka nykyään rakastavat lähinnä tummaa suklaata) ja tiedämme, että karkit kelpaavat meidän juhlissamme sekä lapsille että aikuisille. Ja henkilökohtainen mielipiteeni on aina ollut se, että pelkän hääkakun tarjoaminen on vähän tylsää. Tästä saa siis kivan lisän kakun rinnalle. :)

    VastaaPoista
  2. Meille tulee karkkibuffa ihan vain siksi, että se huutaa mun nimeä. :D Haluaisin myös poppari- ja sipsibuffat, mutta ne eivät tunnu kovin juhlavilta. :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Popparibuffahan olisi tosi hauska! Varsinkin jos popparit laittais paperikolmioihin ja tarjoilisi vanhanajan tyyliin.. :-)

      Poista
  3. Mäkin oon vähän kummastellut tota hääkarkkia ja karkkibuffettia. Kyllä siis sinäänsä ymmärrän mutta sitten kuitenkaan en ihan. :D Buffettia meille ei siis varmaankaan tule, kenties hääkakun yhteyteen vähän jotain muuta makeaa leivosta, karkkia tms. Hääkarkkijuttu meille sen sijaan taitaa tulla, ellen keksi jotain muuta käyttöä semmoisille sinisille pienille laatikoille, mitä mun on ihan pakko saada.. :D Mutta sekin toimii sitten enempikin pienenä naposteluna ennen ruokailua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni makea kakun lisäksi on ok, voi olla että mekin teemme niin. Koristelumielessä karkit ja karkkibuffa on jees, mutta muuten en ihan käsitä sitä. :-D

      Poista
  4. Meille on myös tulossa karkkibuffa, sillä tähänastinen kokemukseni on, että hääkarkit vain jäävät pölyttymään johonkin kaapin nurkkaan. Mielummin kokoan kasaan mukavan satsin kivoja astioita, hankin tukusta hyviä herkkuja ja annan vieraille yhden uuden kokemuksen - meidän hääbloggailijoiden ulkopuolella tuo karkkibuffet kun ei satu olemaan ihan arkipäivää. : ) Sulho vähän aikaa sitten tilasi kirjasen, jossa oli mm. juttua eri maiden häätraditioista. Siellä oli yllättäen mukana Suomi ja tämä vieraskarkkiperinne - en siis edes tiennyt, että tämä on jotenkin erityisen suomalainen tapa. Yksi ehdoton argumentti karkkubuffan puolesta on, että hääkakku ei tule maistumaan kaikille, ihan sama mihin versioon pari päätyy. Näin ollen muita makeita herkkuja kaipaavat voivat siirtyä karkkien puoleen!

    VastaaPoista
  5. Voi tosiaan olla että me hankimme kakun yhteyteen jotain muuta makeaa (keksejä, suklaata?), mutta jotenkin tuollainen valtava karkkibuffa kuulostaa vain ylimitoitetulta.. Eikai kukaan syö kolmen ruokalajin jälkeen kilokaupalla karkkeja? :-)

    VastaaPoista