8. syyskuuta 2013

Honeymoon planning

Eräs lukija kommentoi aiempaan viestiini (lue ) kuinka häämatkan suunnittelu on häiden ihanin osio. Olen täysin samaa mieltä. Matkasuunnittelu on ihanaa, sillä kaikki vaihtoehdot ovat auki ja kalleimmatkin luksusrannat voidaan ottaa harkintaan. :-) Samalla matkan suunnittelu on kaikkein vaikeinta. Vaihtoehtoja unelmaloman kohteeksi on vaikka kuinka paljon ja meidän tapauksessa maantieteellinen sijainti on rajoitettu Intian suunnalle. Menemme joka tapauksessa Intiaan häiden jälkeen, joten häämatkakohteen on oltava siellä suunnalla jottemme joudu matkustamaan läpi maailman ja käyttävän aikaa ja rahaa matkustamiseen. 

Mietinnässä on ollut Sri Lanka, Indonesia sekä itse Intia. Intia on mielettömän laaja maa, jossa on ilmastoa, luontoa ja kulttuuria laidasta laitaan. Olen itse ollut Intiassa vain kerran, kun olimme Delhissä ja Mumbaissa viime marraskuussa, joten mielellään tutustuisin muihin osiin maata. Riksa puolestaan ei ole niin innostunut Intiasta häämatkakohteena, koska pelkää että meitä tuijotetaan häämatkallamme. Näihän se olikin jo aiemmalla reissulla; minua tuijotettiin vaaleuteni takia, ja Riksaa tuijotettiin sen takia että oli vaalean naisen seurassa. :-D Lisäksi vähän epäilyttää ruuan turvallisuus.. eräs sulhon kanadalainen kaveri oli häämatkalla Intiassa, ja vastanainut pari oli melkein koko ajan hirveän vatsataudin kourissa... ja jakoivat sen hotellihuoneensa vessan.

Eräs kohde, mistä olen nyt itse innostunut, on Sri Lanka. Se on lähellä Intiaa ja siellä riittää tekemistä unelmien hiekkarannoista kulttuurikohteisiin ja upeisiin luontokohteisiin. 

 
Lähde


Sri Lanka oli alunperin Portugalin siirtomaa kunnes hollantilaisen valtasivat saaren. Saari oli myös brittien siirtomaa-aluetta, ja itsenäistyi vasta vuonna 1948. Sri Lankan sisällissota päättyi vuonna 2009 ja tilanne on sen jälkeen vähitellen rauhoittunut. Ilmeisesti turisteja on saarella aika vähän, ja tämä koskemattomuus on yksi sen kiehtovuudesta.

Lähde

Parasta Sri Lankassa on mielestäni sen monipuolisuus; voimme nauttia aurinkorannoista ja luksushotelleista, mutta myös nähdä kulttuuria ja historiallisia kohteita, sekä käydä safarilla. En itse jaksaisi edes maata 5 päivää pidempään aurinkorannalla - tylsistyn kuoliaaksi ja ihoni kärsii niin paljosta auringosta. Lisäksi kaipaan matkoillani enemmänkin kokemuksia kuin pelkkää laiskottelua.

Olen aina unelmoinut safarista, ja alunperin ajattelin sen olevan unelmien häämatkakohde, mutta nyt se on vain maantieteellisesti vähän liian kaukana Intiasta, ettei taida nyt onnistua. Ehkä voidaan mennä Afrikkaan safarille vaikka 5-vuotishääpäivänä. ;-)

Lähde

Lähde
Näyttää aika mahtavalta! :-)

2 kommenttia:

  1. Arvaa mikä on myös siisti maa? Australia! Tulkaa moikkaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti se on mahtava maa, mutta vähän kaukana! Nähdään puolessa välissä.. ;-)

      Poista