3. marraskuuta 2013

Where should we go?

Voisinpa ulkoistaa päätökset jollekin.. häämatkakohteen päättäminen on niin vaikeaa! Olen lievästi perfektionisti, joten haluan aina tehdä loputtomasti taustaselvitystä ennen päättämistä ja silloinkin aina mietin jos sittenkin on vielä parempi vaihtoehto olemassa. Sama pätee häämatkaan.. Olen käyttänyt kymmeniä tunteja kartoittamalla eri vaihtoehtoja, mutta mitään tarpeeksi hyvää ei ole tullut kohdalle. Ehkä vaatimuksetkin on hiukan liian isot. ;-) Onneksi sulho otti ohjat käteensä ja sai paljon aikaiseksi eilisen puolentoista tunnin aikana kun olin sushilla. :-)

Sulho tietysti ensin aloitti listaamalla exceliin (sillä mitäänhän ei voi tehdä ilman excel-taulukkoa!) maat, joita voisimme harkita. Loppujen lopuksi meillä on mahdollisuus olla yhteensä 2 viikkoa häämatkalla ja siihen täytyy mahtua vierailu perheen luona Intiassa. Aasian maista meidän top-listalle jäivät Thaimaa, Vietnam, Malesia ja Filippiinit. Indonesia on lopulta vähän liian kaukana ja Intiaan sulho ei välttämättä halua. Päätettiin, että haluamme matkalle yhden aktiivikohteen ja rantalomakohteen. Seuraavaksi on siis kunkin maan osalta löydettävä yksi "aktiivikohde" ja yksi rantakohde. 

Vietnam
Olen jotenkin fiksaantunut Vietnamiin kohteena. Minua kiinnostaa maan kulttuuri ja erityisesti ruokakulttuuri, ja se että maa on vasta kehittyvä turistikohde.

Luin paljon taustaa eri matkasivustoilta ja päädyin lopulta tämän upean luksusresortin sivuille! The Nam Hai hotelli sijaitsee Hoi An kaupungissa keski-Vietnamin rannikolla. Hotelli vaikuttaa maanpäälliseltä paratiisilta ja aivan mielettömältä nautinnolta erityisesti häämatkalaisille. Arvostelut hotellista ovat olleet lähinnä ylistäviä - syytäkin kun viikko tässä resortissa maksaa 3500 euroa. :-( Se aikalailla ylittää meidän budjetin, vaikka olemmekin päättäneet panostaa häämatkaan.

Lähde - The Nam Hai
Thaimaa
Thaimaan aktiviteettikohteeksi keksin Chiang Mai kaupunkin Pohjois-Thaimaassa. Täällä voi harrastaa trekkingiä, kayakointia, käydä vesiputouksilla sekä vierailla norsujen pelastusasemalla.

Lähde


Lähde
Thaimaan rantakohteista en kovin innostunut. Olin kavereiden kanssa Krabilla pari vuotta sitten, ja ilmeisesti tämä on Thaimaan parhainta aluetta. En siis haluaisi mennä uudestaan samoille seduille - maailmassa on niin paljon mitä en ole nähnyt!

Filippiinit
Filippiinit oli meille kummallekin tuntematon maa ja tässä häämatkamietinnässä mukana ensimmäistä kertaa. Aloitettiin siis täysin alusta tämän suhteen - selviteltiin perusasioita ja millaisia aluieta maassa on. Filippiineillä näköjään on upeita saaria ja kunnon paratiisirantoja. Tänne mahtuu siis myös luksushotelleja, vaikka tietysti paljon halvempiakin löytyy. Listattiin alustavasti seuraavat rantakohteet listalle, joista täytyy vielä selvittää lisää: Panglao Island, Palawan Island ja maan suurin turistialue Boracay-ranta. 
Aktiviteeteista löydettiin maanalaiset joet Puerto Princesassa sekä riisipellot Bauen alueella Filippiinien pohjoisella saarella Luzonissa. 

Banaue riisipellot
Lähde
 
Lähde

Malesiaa emme edes ehtineet eilen miettiä, vaikka istuttiin koko päivä koneen ääressä. Jätän ideoiden jatkojalostuksen sulholle ensi viikoksi. 

Kuulisin mielelläni teidän kokemuksia häämatkasta ja häämatkasuunnittelusta - missä te olitte häämatkalla tai minne olette suunnittelemassa häämatkaa? Miksi juuri se kohde?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti