24. marraskuuta 2013

Wedding cake tasting

Kävimme lauantaina PH7 konditoriassa kakunhakumatkalla. Tarkoitus oli poimia kakkulistalta ne kakut, jotka olivat meidän mielestä parhaat ja maistella niitä kotona kuplivan kanssa. Tutkittiin listaa etukäteen sulhon kanssa, joka oli pettynyt kakkuvalikoimaan - kaikki olivat ensinnäkin moussekakkuja eikä listalla ollut yhtään valkoista kakkua. Hääkakun pitää kuulemma olla valkoinen.

Lampsittiin siis eilen konditoriaan ja pettymykseksemme tarjolla oli vain kolmea normilistan kakkua - lime-juustokakku, raparperimarenkikakku ja suklaa-aprikoosikakku. Myyjä tosin kertoi kakkulistan uusiutuvan tammikuun alussa - listoilta poistuvat mustikka-jogurttikakku (sulho ei muutenkaan halunnut mitään jogurttijuttua), lakritsi-vaniljakakku (kukaan ulkomaalainen ei taida pitää lakritsasta), raparperimarenkikakku, ja tyrnimarjajuustokakku (lähes kaikki marjat on sulhon kieltolistalla). Tilalle tulee neljä uutta kakkua, minttusuklaakakku, omena-myslikakku, mansikkajogurttikakku ja maitosuklaa-appelsiinikakku. Ostettiin siis kotiin maisteltavaksi nuo kaksi kakkua, jotka jatkavat ensi vuoden listalla ja päätettiin tulla tammikuussa uudestaan maistamaan muita vaihtoehtoja. Visiitistä viisastuneena soitamme seuraavalla kerralla ja tilaamme etukäteen maistelupalat niistä kakuista mitä haluamme kokeilla, Ateneuminkujan kahvilassa ei taida kaikkia muutenkaan olla esillä. 

Lime-juustokakku oli kivan pirteän makuinen. Ulkonäöllisesti vähän vierastin vihreää geelimäistä pinnoitetta.. ei hääkakun välttämättä tarvitse olla valkoinen, mutta ei sen kuulu olla vihreäkään. Kummatkin pidettiin tästä kakusta, mutta totesimme että juustokakku on aika arkinen häihin.
Hääkakku
Lime-juustokakku

Suklaa-aprikoosikakku oli muuten listan ainoa kakku, joka ei ole moussekakku. Pidimme tästäkin kakusta; se ei ollut liian makea, vaikka kivan suklainen. Aprikoosinmaku ei minusta noussut kovin hyvin esille. Näistä kahdesta valitsisin ehdottomasti tämän suklaisen kakun. Sulhoa vielä häiritsee se kakun väri.. ;-)

hääkakku
Suklaa-aprikoosikakku


Nyt on sitten ostettu myös kaikki terveystuotteet - Priorinit, vehnänorasjauheet sekä monivitamiinit. Näitä kun syö 6kk niin eiköhän kroppa ja mieli pysy kunnossa.

7 kommenttia:

  1. Heh, lisäravinteista puheen ollen.. Tämän morsiamen perussatsiin kuuluu d-, b- ja hevosannos c-vitamiinia. Lisäksi vielä monivitamiini, omegat, magnesium parissa eri muodossa, sinkki sekä glutamiini. Nämä kaikki kuuluvat settiin läpi vuoden myös morsiandieetin ulkopuolella. :D Superfoodeja en viitsi edes luetella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sullahan vasta on arsenaali! :-) Varmasti vältyt myös kaikilta flunssilta ja muilta taudeilta tämän vuoden aikana..

      Poista
  2. Juustokakut on ihan parhaita <3 kuitenkaan se ei tosiaan ole mikään hirmuisen juhlallinen. Väreinä mäkään en vihreää kelpuuttaisi. Toivottavasti ens kerralla nappaa :)

    VastaaPoista
  3. Täällä on kans yksi juustokakkujen kannattaja! Me sulhon kanssa päädymme mitä luultavammin johonkin raikkaaseen kakkuun, koska minä en välitä äklömakeasta ja sitä kaipaaville lisämakeutta löytyy sitten karkkibuffasta. Tuo suklaa-aprikoosikakku vaikuttaa kovasti Sacher-kakulta, joka varmasti maistuisi suurimmalle osalle vieraista. Kannattaa toki kysyä kondiittorilta, olisiko juustokakun kiille mahdollista saada erivärisenä - se värjäys kun ei mikään kovin kummoinen juttu ole.

    Tuo lakritsijuttu on niin true : D Tai noh, lakritsi saattaa vielä mennä, mutta salmiakki on ulkomaalaisille jo aika kauheus. Eipähän täällä Etelä-Euroopassa tarvitse pelätä, että joku kävisi varkasilla meikäläisen salmiakkipussilla ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on herkkua, mutta en kuitenkaan omiin häihin sellaista haluaisi. Totta, suklaa-aprikoosikakku oli hyvin sachermainen. Täytyy testata muut kakut vielä tammikuussa ja päättää sitten. :-) Sulhoa ei haittaa kakkujen maistelu, sen verran herkkusuu se on. ;-)

      Poista
  4. Onhan olemassa leipureita ja konditorioita, joissa tehdään ihan toiveen pohjalta kakkuja.Googlettamalla varmasti löytynee mieluisia eri puolelta Suomea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä, mutta Ph7 hääkakku kuuluu Kulosaaren kasinon menuhintaan. Kaikesta muusta jouduttaisiin maksamaan ylimääräistä. Musta kakku on kuitenkin vain kakku, ja kuuluu mulla ainakin pihistä osastoon..

      Poista