14. maaliskuuta 2014

Pikkukriisejä paratiisissa & kansainvälisiä häätapoja

Huoh, häiden suunnittelu ja järjestäminen aiheuttaa todellakin stressiä meille kummallekin. En tosin olisi uskonut, että saamme suhteemme suurimmat riidat aikaiseksi hääjärjestelyistä.. Onneksi nämä juhlat järjestetään vain kerran!

Olemme saaneet naurettavan pienistä asioista naurettavan isoja riitoja aikaiseksi. Luulen, että kummallakin alkaa olemaan häästressiä ja todella pienistä asioista tulee välillä liian isoja asioita. To do -listalla on vielä monta tekemätöntä asiaa ja kansainväliset häät yli uskontorajojen aiheuttavat ylimääräisiä selvittelyjä ja järjestelyjä. Nyt kaiken lisäksi sulhon perheessä on ollut joitain sairaustapauksia, jotka mahdollisesti vaikuttavat perheen saapumiseen Suomeen. Luonnollisesti tästä aiheutuu lisästressiä ja huolta miten Intiassa oleva perhe voi. Onneksi riidat saadaan yleensä nopeasti sovittua..

Kuva Pinterest
Häitä järjestettäessä olen huomannut mitä erilaisia häihin liittyviä tapoja eri maissa on. Suomessa lahjalista on yleensä tilinumero ja/tai lista lahjatavaroista. Vieraat siirtävät tilille rahaa haluamansa summan tai ostavat lahjan listasta. Tämä tapa on sulholle täysin vieras. Kaikissa häissä, joissa hän on ollut, vieraat valitsevat listalta tavaran tai palvelun (esim. häämatkan illallinen rannalla) jonka haluavat lahjoittaa ja antavat tämän lahjan verran rahaa. Tieto vieraan "lahjavalinnasta" menee parille, jotka kiittävät vieraita erikseen tästä lahjasta kiitoskortissa ("Kiitos lahjastanne, nautimme kovasti illallisesta rannalla."). Eli vaikka vieraat lahjoittavat rahaa, tämä raha on korvamerkitty tiettyä tarkoitusta varten. Se on sitten toinen juttu mitä hääpari rahalla todellisuudessa tekee. 

Keskustelimme ja kiistelimme lahjalistasta ja sen toteutuksesta omissa häissä. Minä halusin laittaa edes lyhyen lahjalistan, jotta sukulaiset voivat halutessaan tuoda konkreettisen lahjan rahan lahjoittamisen sijaan. Sulho puolestaan mietti, että hänen kansainväliset vieraat saattavat ymmärtävät lahjalistan väärin ja koko lahjahommasta tulee iso sotku. Lopulta päädyttiin kuitenkin vain laittamaan tilinumero hääsivuillemme. Luotamme siihen, että ne jotka kovasti vastustavat rahansiirtoa kysyvät rohkeasti suoraan mitä meille saa lahjoittaa.

Helpotuksen huokaus on varmasti suuri kun häät ovat ohitse - ei tarvitse  miettiä järjestelyjä, päättää jokaisesta pikkuasiasta, googlailla hääjuttuja, vertailla hintoja ja soitella jokapaikkaan! Samalla varmasti tulee lievä haikeus kun tämäkin elämänvaihe on ohi.. 
 

Kuva Pinterest

2 kommenttia:

  1. Tutulta kuulostaa noi mitättömistä asioista aiheutuvat riidat. Onneksi nekin on yleensä vaan semmosia puuskahduksia. :)
    Minä aluksi suunnittelin juurikin tuollaista "illallinen rannalla kahdelle" tyyppistä lahjaraha hommaa, mutta äitini tyrmäsi sen ihan täysin. Kuulema ei sovi mitenkään suomalaiseen kulttuuriin. Omituista sillä minusta se on hyvä idea, että ihmiset tietävät mihin "rahansa" laittavat pelkän tilin sijaan. :)

    Onneksi saitte ratkaistua lahjaongelman jotenkin. niin ja saisiko robotin pois kommentoinnista, helpottaisi kommentointia huomattavasti :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaanhan se on hauskempi idea antaa rahaa jotain elämystä varten, esimerkiksi dinner for two rannalla, mutta ehkä tämä tapa ei vielä toimi Suomessa..

      Poista