9. maaliskuuta 2014

Best dressed Groom

Sulhanen on päivän sankari. Vaikka häissä monesti keskitytään eniten morsiamen asuun, morsiamen asu jää ilman kunnollista vastaparia jos sulhanen ei ole panostanut asuunsa vähintään yhtä paljon kuin morsian. Miehillä tosin sulhasen pukeutumiseksi on vain muutama vaihtoehto: tumma puku, saketti, smokki ja frakki.

Sillä aikaa lauantaina aamulla kun kävin ostamassa pukuuni alushameen, sulho kävi ensimmäisessä pukuvuokraamossa kokeilemassa sakettivaihtoehtoja. Suomen Pukuvuokraamon valikoima oli kuitenkin ilmeisen vanhaa ja puvut kuluneita, ja uunituoreen saketin vuokraaminen olisi maksanut reilusti yli 200€. Sulho oli varannut pari muuta sovituskäyntiä samalle päivällä, ja kävimmekin myöhemmin Iso-Roobertinkadulle vastikään avatussa Gasell GP:ssä. 


Sulhasen pukeutuminen

Vanhalla charmilla sisustetussa liikkeessä oli laadukkaita frakkeja, smokkeja ja saketteja rivikaupalla. Sulholle liikkeen saketti istui kuin nakutettu ja housutkin olivat sopivan kapeahkoa mallia. Päädyimme perusklassiseen  vaihtoehtoon sulhaselle; harmaat raidalliset housut, musta takki ja valkoinen liivi ja rusetti. Olemme päätyneet siihen, että bestmanien asuiksi tulee tummat puvut ja liivit, mahdollisesti liilat. Kuten liikkeessä todettiin, sulhasen tulee ainakin pienellä erolla olla päivän paras pukeutuja. Ettei morsian vain alttarilla erehdy miehestä.. noh, eipä niitä muita intialaisia miehiä taida siellä edessä seistä. ;-) Hyvä tietysti varmistua kaikkeen, jos pyörryksissä meinaisin tarrata väärään mieheen kiinni. :-D
 

























Sakettia käyttävät miehet huomioikaa - etiketin mukaan saketin nappi on muuten aina auki paitsi näissä kolmessa tilanteessa: alttarilla, juhlapaikalla vieraita tervehtiessä sekä pidettäessä puhetta morsiammelle. 


Keväthäät 2014

En voi muuta kuin suositella tätä vuokraamoa kaikille, jotka etsivät Helsingistä pukua sulhaselle. Palvelu oli ensiluokkaista, saimme omistajan jakamattoman huomion ja vinkkejä myös bestmanien pukeutumiseen. Kaiken lisäksi saketin hinta oli erinomaisen edullinen - laadukas puku kaikkine osineen (jopa kalvosimet kuuluvat hintaan) maksoi 135€!  Liikkeestä poistui siis hyvin tyytyväinen pariskunta - taas yksi asia to do -listalla on hoidettu.

2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaapa hyvältä! ja sulhasen puku todellakin kohtuuhintaiselta. :)

    VastaaPoista
  2. Todellakin kohtuuhintaista. Jossain vaiheessa ajattelin että hinta päätyy päälle kahdensadan noin hyvillä puvuilla ja palvelulla.

    VastaaPoista