6. tammikuuta 2014

Flowersflowersflowers

Huhhuh, kurkkasin juuri To Do -sivulle ja kylmät paniikinväreet kulki selkäytimessä.. meillähän on vielä vaikka mitä päättämättä! 
Yksi näistä päätöksistä on kukat. Sovin jo tätini kanssa, että hankimme kukat hänen työpaikkansa luottokukkakaupan kautta - ja toivottavasti saamme alennusta. Täytyisi siis alkaa muodostamaan kuva siitä, millaisia kukkia haluamme häihin - hääkimppuun, sulhaselle, kaasoille, bestmaneille sekä pöytään. 

Hääkimpusta mietin jo aiemmin ihania lilan sävyisiä kimppuja.. Haluan kimppuuni jotain voimakasta lilaa, valkoista, sekä jotain herkemmän sävyistä hentoa lilaa tai vaaleanpunaisehkoa. Kimpun tulisi olla pienehkö, ei mikään superiso muttei myöskään liian pieni. Muodoltaan sen tulisi olla pyöreä, ei mitään valuvaa tai pisaranmuotoista. Kimpun ei myöskään tarvitsisi olla liian tiiviisti rakennettu, vaan se voisi olla hiukan rennommin kasattu, jossa olisi mahdollisesti hiukan vihreää joukossa. Pioni on tosi kaunis kukka, mutta sen värisävyt taitavat rajoittua hentoon vaaleanpunaiseen kuin liilaan.

Hääkukat
Lähde
Hääkukat
Lähde

Kaasoilla olisi sitten samantyyliset kimput, mutta pienemmät. Kuinkakohan pienet kimput ovat hyvän kokoiset, jos haluamme optimoida (lue: lähes minimoida) kustannukset?

Sulholla puolestaan on hääkimpun kanssa sopiva viehe. Isot vieheet näyttää minusta aika oudoilta, pienempi sen olla pitää. Eiköhän bestmaneillekin voi laittaa samanlaiset puvunpieleen..

Hääkukat


Pöytäkukat, pöytäkukat.. mikä ongelma. Joudutaan nyt ilmeisesti hankkimaan maljakot Kasinolle. Haluaisin korkeat pöytäkukat mutta en ole varma peittävätkö ne liikaa näkyvyyden toiselle puolelle pöytää? Entä jos vieraat eivät  näe toiselle puolelle pöytää? Ihan oma kysymyksensä on kustannukset korkeille kukille.. kuinkakohan paljon nämäkin tulevat kustantamaan. Kaikki hääkustannukset ovat taas alkaneet ahdistamaan. Kukat on kauniita, mutta en haluaisi maksaa itseäni kipeäksi niistä.

Onko teillä vinkkejä milloin kukat tulisi hoitaa? 
Paljonko kimput, pöytäkukat ja vieheet yleensä maksavat? 
Hankitteko heittokimpun?.. En ole varma haluanko heittää kimppuani - toisaalta en halua kuivattaa hääkimppuani vaan nauttia siitä niin kauan kun se on elossa.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa käydä kyselemässä kukkakaupoissa eri kukkien saatavuuksia ja hinta-arvioita. :) Kukkalajikkeiden hinnoissa on suuria eroja (myös liikekohtaisia) ja määrä tietysti loppusumman ratkaisee. Mikäli haluaa käyttää vain ruusuja ja neilikoita, pääsee huomattavasti halvemmalla kuin kallaa, orkideaa, pionia ja muuta kalliimpaa kukkaa kaipaavat. Toisaalta esimerkiksi pioni on suurikokoinen kukka, joka vastaa aika montaa neilikkaa, jos asetelmien kokoa ajatellaan.

    Itselleni ei tule heittokimppua, sillä en tahdo omaa kimppuani säilyttää ja kuivattaa. Minulle tulee siis yksi kimppu, vieheitä meille tulee kolme, rannekukkia kolme ja lisäksi pöytäkukkina juuri noita mainitsemiani neilikoita ja ruusuja. Mitään suuria asetelmia meille ei ole tulossa, lähinnä muutamia yksittäisiä kukkia karahvia/purkkia/pulloa kohti.

    Tsemppiä kukkapohdintoihin! :) Tiedän, että ne voivat aiheuttaa aika paljon päänvaivaa.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, kiitos kommenteista! :-) En usko, että jaksan katsella kuivunutta kukkakimppua vuosia häiden jälkeen, joten kukkia on turha säästää. Toukokuu on jo onneksi jonkinlaista kevätkautta, niin toivottavasti eri kukkien saatavuus ja hinta on jotenkin järkevällä tasolla..

    VastaaPoista