6. huhtikuuta 2014

My Bachelorette Party

Nyt se sitten koitti - polttarit! Ihana 12 hengen naislauma yllätti minut eilen aamulla kotikeittiössä ja kaappasi minut mukaan päivän kestävään ilonpitoon, jossa naurettiin ja itkettiin yhdessä.

Olin vähän aavistellut - ja pelännyt - polttareita tälle viikonlopulle. Toivoin toisaalta, että epäilykset polttariviikonlopusta olisivat turhia - minulla on nimittäin töiden suhteen kevään pahin aika ja ensi viikon työmatkat vaativat valmistelua. Noh, ehkä tässä dagen efter -horroksessa saan vielä jotain aikaiseksi. ;-)

Oltiin siis sulhon kanssa sovittu ystäväni perheen kanssa treffit Eläinmuseoon lauantai-aamuksi. Hiukan ennen kuin lähdimme kotoa, summeri soi ja ystäväni tuli sisään kassien kanssa. Tässä vaiheessa sitten arvasin jo mistä on kyse, ja perässähän astui sisään koko loppulauma ihania ystäviä! Pöytä katettiin brunssiherkuilla ja mulle iskettiin kuoharilasi käteen. Sain pussillisen aarteita - pussissa oli pieni muisto jokaisen polttariosallistujan ja minun yhteiseltä historialta. Ihan mahtavaa katsella kaikkia pieniä esineitä ja muistella yhteisiä matkoja, harrastuksia ja elämyksiä. Joidenkin kavereiden kanssa on yhteistä historiaa jo 16 vuotta.. melkein puolet mun elämästä!

Ennen lähtöä käteeni annettiin lista tavaroista, joita tarvitsen päivän aikana, ja käskettiin olla valmis kymmenessä minuutissa. Päivän koitoksia varten sain erityisen asun - nunnan kaavun ja päähuivin. Eväspussit annettiin käteen ja näin me lähdettiin liikkeelle. Pitkä talvitakki päällä näytin enemmänkin muslimilta kuin nunnalta.. Onneksi oli aurinkoinen päivä ja aurinkolasit suojasivat. Luostarikunnan muut nunnat laittoivat päähänsä tietysti nunnille sopivat päähineet. 

Lounaspussissa oli totuuksia lasten suusta

Ensimmäinen vaimokoe oli viettelystaitojen hiominen - tietysti Bollywood tanssitunnilla! Sain päälleni perinteiset intialaiset vaatteet ja harjoiteltiin porukalla tunnin ajan lyhyt tanssi Om Shanti Om -elokuvan musiikin tahtiin. 


Seuraavaksi suunnattiin jälleen kohti Töölöä ja päästiin nauttimaan viinimaistelusta ystävän opastuksella. Täällä mulle paljastettiin, että viininmaistelu olikin plan B - alunperin mun piti mennä lentämään pienkonetta, mutta kovan tuulen takia suunnitelmat jouduttiin peruuttamaan. Pääsen tietysti lentämään myöhemmin - en malta odottaa!


Viininmaistelusta lähdettiin aika lailla kevein askelin kohti seuraavaa tapahtumapaikkaa - morsiussaunaa. Siellä heitin löylyveden mukana viimeisetkin rippeet kaikista eksistäni ja kaunistauduin uutta avioelämää varten. Loppuilta juhlittiin Teatterin baarissa - jo kieltämättä aikamoisessa sumussa. 

Päivä meni tosi nopeasti, mutta oli juuri sellainen kun olin toivonut - yhdessäoloa kavereiden kanssa. Illan mittaan vuodatettiin myös joitain kyyneleitä (tai no vähän enemmänkin, taisin näyttää pesukarhulta kun päästiin sisään Teatteriin..musta on tullut vanhemmiten ihan nyyhky. Täytyy varautua myös nenäliinakasalla häissä!), juteltiin ja naurettiin. Kiitos kaikille upeille naisille!
 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa juuri sellaisilta polttareilta joita itsekin toivoo: hauskanpitoa, itkua, muistelua, yhdessäoloa, jotain aktiviteettia, ruokaa ja juomaa! Ja pienkonelentokin vielä, sitä yllätystä saat seuraavaksi odottaa! :)

    VastaaPoista