14. huhtikuuta 2014

Hääkukkien inspiraatiot

En ehtinytkään vielä kirjoitella tänne vierailustani kukkakaupassa. Häidemme kukat on nyt sovittu floristin kanssa, enkä malta odottaa ihanaa kimppuani! Kävin tätini kanssa hänen yhteistyökumppanin luona, Kruunuhaassa sijaitsevan kukkakauppa Jussila/La Reinen jutuksilla, jossa sovittiin liikkeen omistajan kanssa hääkukista. Liike toimittaa kukat moniin valtion virallisiin juhliin, joten voin olla varma kukkien laadusta ja tekijöiden osaamisesta. Lisäksi sain tätini kautta ihan kivan alennuksen kukista. 

Menin sinne tekemäni inspiraatio-powerpoint mukanani, jossa oli kuvia kivoista kukkakimpuista ja pöytäasetelmista. 

Inspiraatiota morsiuskimppuun. 

Kuva
Kuva

Kuva
Sovimme, että minulle tulee neljää eri kukkaa (valkoinen ruusu, vaalean liila ruusu, tumma liila eustoma, liila freesia). Kaasoille tulee samantyylinen kimppu, mutta pienempi ja yksinkertaisempi. Minulle ei siis tule heittokimppua, todennäköisesti vain viskaan tuon kimpun. En näe järkeä että kuivatan kimppua, muistelen sitä mieluummin tuoreita kukkia kuin katselen kuivaa kukkakasaa kotonani.

Tällaisia inspiraatiokuvia näytin pöytäasetelmia ajatellen. En pidä lainkaan matalista kukka-asetelmista vaan halusin mieluiten korkeat ja näyttävät kukka-asetelmat. Näitä esittelin kukkakaupan Susselle, ja hän sai niistä hyviä ideoita.
Häät toukokuussa 2014
Kuva
Keväthäät
Kuva


Pöytäkukat
Kuva
Meille tulee siis pöytäasetelmaksi kukkia korkeaan maljakkoon,ja siihen asetellaan liilahtavia kukkia jotka tulevat hiukan "valumaan" alaspäin. Yhteensä otamme 9-10 kpl pöytäasetelmia, 4 kimppua, 4 viehettä ja buffet-pöydälle kukka-asetelman. Yhteensä maksamme lystistä 730 € (hinta todennäköisesti vielä laskee hiukan, sillä karsin buffet-pöydän asetelmaa pienemmäksi). Minusta tämä on ihan kohtuullinen hinta, tietysti tässä on "perhesuhteiden" alennus mukana.

Mitä mieltä kukista? Millaisia pöytäkukkia teille tulee?

3 kommenttia: