24. syyskuuta 2013

Snailmail for us

Suunniteltiin jo hyvissä ajoin ennen kesää kutsujen malleja ja väriteemoja. Haluttiin säästää kustannuksissa, joten päätimme teettää - tai yrittää teettää - kutsut Intiassa. Etsittiin netistä muutamia malleja ideoiden pohjaksi ja lähetimme ne sulhon perheelle Intiaan. Hyviä malleja löytyi googlailemalla sekä Etsystä. Halusimme erityisesti jotain vähän intialaistyyppistä kuviota kutsuun, sekä tietysti mukaan teemavärimme liilan. Näistä saimme kivasti esimerkkejä tyyleistä, joiden pohjalta voimme pyytää kortti-ideoita.

Lähetimme kolme erilaista ideaa Riksan perheelle; heidän tuli etsiä joku paikallinen taiteilija tai muu joka osaa ideoida korttimalleja sekä saada meille mallit lähetettyä Suomeen. Totesin, etten ala tilaamaan 120kpl kutsukortteja ilman että näen ne livenä kädessäni. Kortintekijän etsimisestä tulikin vaikea homma; perhe teetti ensimmäisen version yhdellä mutta laatu oli kuulemma tosi huono. Seuraava tärppäsi ja nyt vihdoin odotamme, että saamme mallikortit Suomeen! Ei todellakaan ilmeisesti aloitettu prosessia liian aikaisin; kunhan päätämme mallin, tilaamme kortit ja odotamme niitä saapuvaksi Suomeen. Toisaalta jos kortit on huonolaatuiset tai muuten erilaiset mitä halusimme, teetämme ne suosiolla muualla. 

Alla muutama malli, joista saimme kivoja ideoita kutsuihin. 

Löydettiin Etsystä kiva ja yksinkertainen kutsukorttimalli, jossa on vähän eksoottista koukeroa sivuilla. Malli on kuitenkin aika simppeli ja tekstiosa selkeä. Sitä paitsi lisätiedot löytyy meidän hääsivustolta netistä (josta ei olla saatu edes ensimmäistä versiota aikaiseksi), joten ei tarvita kovinkaan paljon asiaa kortteihin.

Lähde

Tässä on sama korttimalli kuin ylhäällä. Kuvassa korttien ympärillä on mustat ja turkoosit reunat, mutta jätimme reunat pois omista kutsuistamme. 


Lähde

Tämä taas on kiva simppeli, korttimalli jossa on vähän selkeämmät kuviot kuin yllä olevassa kortissa. Olen mieltynyt eksoottisiin koukeroihin! ;-) Sinisen sijaan siis liilaa.

Lähde
 
 Tämäkin on kiva, kuvio on reunassa eikä sivuilla. Haluttiin tosin teksti mustalla eikä tällaisella ruskealla. Punaisella olevat kuviot liilalla.

Lähde

Näiden korttien pohjalta sitten tehtiin omat ehdotelmat koukeromallista,  fontistä, väreistä sekä layoutista ja pyydettiin perhettä löytämään paikallinen taiteilija (tai vastaava, ehkä joku graafikko on varmaan oikeampi nimitys), joka osaisi käyttää näitä ajatuksiamme rakennuspalikoina omassa työssään.

Kun saadaan korttimallit päätettyä, pitää miettiä kutsun tekstiä.. Kuka kutsuu; vanhemmat vai me? Kutsuuko vanhemmat Intiasta tulevat vieraat ja me Suomesta ja muualta tulevat vieraat? Intiassa yleensä hääkutsu tulee vanhemmilta, kun taas Suomessa ja muualla tapa on joustavampi. Osa kutsuista pitää olla englanniksi, osa suomeksi. Sitten se suuri kysymys... kutsummeko lapsia? Siitä meillä on ollut jo joitain isompia keskusteluja; minä en lainkaan halua lapsia juhliimme, sulho taas ei taas usko pystyvänsä kieltämään lasten osallistumista.  Noh, sekin täytyy keskustella vielä kunnolla läpi.

Sitten vain kutsuja odottamaan! En malta odottaa mitä sieltä tuleekaan, toivottavasti ei ainakaan kamalaa pettymystä. :-) 

Mistä näistä pidätte eniten? :-) 


4 kommenttia:

  1. Muhun iski eniten se eka. Todella kaunis :)

    VastaaPoista
  2. Kun noi kaikki on niin kauniita! Mä tykkään jotenkin tyyliltään eniten tuosta alimmasta.

    VastaaPoista
  3. Mä en itsekään osaa päättää! Kaikki on omalla tavallaan tosi kauniita. Toivottavasti jälki on vain kunnollista eikä liian huonolaatuista.. :-)

    VastaaPoista
  4. Eka tai vika on mielestäni hienoimmat :)

    VastaaPoista