23. heinäkuuta 2014

Kiitos! Thank you! .. kortit

Vihdoin, vihdoin saimme kiitoskortit tehtyä ja lähetettyä! Vieraiden postiluukusta on toivottavasti viimeistään tänään aamulla pudonnut hartaasti tekemämme kiitoskortti. 

Alusta alkaen halusimme korttiin kuvakollaasin eikä perinteistä yhtä kuvaa. Poimittiin valokuvaajan kuvista muutamat kuvat ja sulho (näin taiteellisempana kuin minä) lähti rakentamaan eri kollaaseja. Lopulta saimme valmiiksi kolmen kuvan kortin - vasemmalla puolella naamakuva meistä, oikealla kaksi pienempää kuvaa, joiden välissä kiitosteksti. 

Haastavinta oli korttien teettäminen.. Sulho oli tehnyt korttimallin jollain netistä lataamallaan (varmaan amerikkalaisella) ohjelmalla, jonka mittasuhteet eivät ihan täsmänneet Suomessa käytettävien mittojen kanssa. Ensimmäinen yritys korttien tulostamisten suhteen tapahtui viikko sitten, kun marssittiin Forumin Zoom-kuvaliikeeseen tulostamaan kuvaa. Jo siinä huomattiin että kortin mittasuhteet ei toimi ja ympärille tulee liikaa valkoista reunaa. Toisekseen huomasimme että valokuvapaperi ei toimi ja on liian ohutta tähän tarkoitukseen. 

Nopealla googlailulla löydettiin Kampin kauppakeskuksen MEB-digipaino. Marssittiin sinne ja todettiin sama homma - kortin mittasuhteita on muutettava ja tehtävä siitä A6 kokoinen. Käytettiin siis seuraava viikko tuunaten mittasuhteita, ja saatiin siitä noin suurinpiirtein A6 ja vietiin kuvat uudestaan MEB:iin. Painatus sujui yllättävän nopeasti ja saatiin valmiit kortit lopulta samana iltana! Ja postiin paria iltaa myöhemmin..


4 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää. Musta tuntuu et me ei saada omia kiitoskortteja ajoissa lähtemään vieraille. On niin monta muuttujaa vielä matkan varrella siinä hommassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä menee aikaa.. ja häämatkan jälkeen tuntuu että ajatukset oli jo ihan muualla kuin häissä!

   Poista
 2. Voi harmi kun huomasin blogisi näin myöhään! Itse olen puoliksi turkkilainen, ja tulevan sulhoni kanssa suunnitelmissa turkkilaishenkiset häät. Värimaailmassa samoja ajatuksia kuin sinulla. Ethän sulje blogia ihan heti, jotta kerkeän selailemaan sen kunnolla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! En ole poistamassa blogia, ehdit hyvin tutustumaan meidän suunnitteluihin.. :-)

   Poista