22. lokakuuta 2013

India, Sri Lanka or Malaysia?

Apua, häämatkan suunnittelu on ihan mahdotonta! Ollaan pohdittu eri kohteita ja mihinkään lopputulokseen ei olla päästy. Aasiassa on niin paljon ihania paikkoja, mutta jotenkin ei löydetä sellaista kohdetta mikä olisi täydellinen. 

Vaatimuslista on nyt muotoutunut tällaiseksi: 
  1. Häälomassa on oltava muutama päivä rantalomaa, mieluiten loman alussa kaiken häätohinan jälkeen.
  2. Kohteessa on oltava muutakin tekemistä kuin rannalla makailu. Me emme ole suuria vesiurheilijoita, joten viikko pelkkää snorklaamista kävisi varmasti yksipuoliseksi. 
  3. Kohteessa (tai lyhyehkön matkan päässä) on oltava kulttuuria ja muutakin nähtävää kuin turistikrääsää myyvät kojut. 
  4. Matkakohteen on oltava Intiassa koska menemme matkan jälkeen vielä sulhon perheen luo.
  5. Kohteessa olisi oltava jotain aktiviteetteja, esim. hiking, melonta, tms. (Sulholta jos kysyy, tätä vaatimusta ei ole, hänen mielestä emme tule kohtaamaan ongelmia ajankäytössämme. ;-) )
Tämän perusteellahan luulisi löytyvän vaikka mitä kohteita! Ensimmäinen ongelma muodostuu säästä - toukokuun puolessavälissä alkaa monessa Aasian kohteessa olevaan sadekausi. Vaatimuslistan kohdat 2. ja 3. tuottavat myös hiukan ongelmia.. Haluamme nauttia häämatkan luksuksesta ihanassa hotellissa, mutta haluamme välttää pahimmat turistikohteet. Ihan viidakossakaan emme halua viettää lomaamme, vaan paikan täytyisi olla täydellinen tasapaino turismin ja alkuperäiskulttuuria. Ehdotuksia? ;-)

Ollaan mietitty ainakin näitä kohteita, mutta mikään näistä ei ole vielä noussut ylitse muiden. 

Intia 
Riksa ei välttämättä halua mennä Intiaan häämatkalla, juuri aiemmin mainitun tuijottamisongelman vuoksi. Intiassa ei olla totuttu näin vaaleisiin länsimaisiin turisteihin - erityisesti intialaisten seurassa. Sulho haluaa ymmärrettävästi olla rauhassa ja suojassa tungettelevilta katseilta lomamme aikana. Intiassa on kuitenkin paljon kauniita alueita ja hintataso olisi erittäin kohtuullinen. Löydettiin aika kivan oloinen matkatoimisto, joka järjestäisi myös räätälöityjä matkapaketteja eri puolille Intiaa. Mietittiin yhtenä mahdollisuutena tällaista reissua - Journey through Kerala - johon kuuluu teeplantaaseja, villiä luontoa, tiikerisafari, sekä yö jokilaivalla. Tällainen jokilaiva olisi aikamoinen kokemus; laivassa on oma kapteeni ja kokki, matkasta nautitaan täysin kahden kesken keskellä viidakon kanaaleja! Joku muu voisi olla kauhistunut tästä, mutta minä nautin seikkailuista keskellä viidakkoa. 

Lähde
Lähde


Sri Lanka
Tämä oli oma suosikkikohteeni alkuun, mutta sulholla on tätä kohdetta kohtaan samantyyppisiä varauksia kuin Intiaa kohtaan. Toisaalta häämatkan ajankohta aiheuttaa hankaluuksia tarkemman paikan valintaa ajatellen. Meidän täytyisi pysytellä itä- ja pohjoisrannikolla, sillä toukokuun loppupuolella sadekausi on alkamassa länsirannikolla. Ilmeisesti itärannikko on aikalailla vapaa turisteista, joten ainakin saisimme olla rauhassa. Toisaalta en nopealla googlailulla löytänyt yhtään hyvälaatuista hotellia idästä. 

Malesia
Malesian sateisin kausi ilmeisesti on joskus muuten kuin toukokuussa, joten säätila ei taida estää menoa. Sisko oli häämatkalla Langkawilla (n. 10 vuotta sitten) eikä paikka kuulemma ollut mikään kovin ihmeellinen. Se suuresti mainostettu vesiputouskin oli ilmeisesti vaatimattomampi kuin miksi matkatoimistot sitä kuvailivat. Malesian itäpuolella olevat Pulau-saaret (Pulau Perhentian ja Pulau Redang, sekä Pulau Kapas) tarjoavat toisaalta sekä rantalomaa, että mahdollisuuden tutkia saarien luontoa. Ilmeisesti Pangkor Laut on The Ultimate luksuskokemus.. saari on yksityisesti omistettu ja majoitusvaihtoehdot on tyyliin ainoastaan veden päälle rakennetut villat. Ah, ihanaa! Jos mentäisiin Malesiaan, voitaisiin lentää Singaporen kautta, jonne olen aina halunnut mennä. 

Pangkor Laut; Lähde

Vielä pitäisi tutkia tarkemmin millainen tarjonta on Vietnamissa ja Indonesiassa, mutta tämän postauksen lopetan tähän.

Itse ainakin alan kallistumaan matkatoimiston puoleen, sillä paikkojen ja kohteiden googlailu ja vertailu ja selvittely vie niin paljon aikaa. Samalla olisi vain helppoa antaa vaatimukset ja aikataulu jollekin toimistolle, ja odottaa heidän ehdotusta häämatkaksemme.

Tulipas vähän pidempi kirjoitus tällä kertaa, mutta samalla tämä on itsellenikin keino jäsennellä ajatuksia ja tietoa eri kohteista. Toivottavasti tästä on myös hyötyä muille häämatkalaisille!

2 kommenttia:

  1. Kaverit olivat häämatkalla Singaporessa, KL.ssä ja juurikin tuolla Pangkor Lautilla. Tsekkaa täältä http://valkoinentalviunelma.blogspot.fi/search/label/h%C3%A4%C3%A4matka

    Oli kuulemma ihana reissu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, kiitos linkistä! Täytyy käydä tutustumassa. :-)

      Poista