4. toukokuuta 2014

Paperitöitä ja lintuperspektiiviä

Viikonloput ennen häitä käy vähiin ja sen takia jokainen vapaapäivä käytetään hääjärjestelyjen parissa. Siltikin tuntuu, että hommaa riittää ja oikeaan työhön käytetty aivoenergia vähenee samaa tahtia kun häihin käytetty energia kasvaa.

En tänne ehtinytkään kirjoitella viime viikonlopun hääuurastuksesta. Viime lauantaina jatkettiin polttareiden puuttuvalla ohjelmanumerolta..n.ousin  pienkoneen kyytiin kiertelemään Helsingin taivaan ylle! Ennen lähtöä jännitti kovasti, varsinkin kun kaverit pelottelivat pahoinvoinnilla ja mielessä pyöri se parin viikon takainen pienkoneonnettomuus. Mutta hei, me lennettiin..!

Kulosaaren Kasino ilmasta - siellä ne meidän häät on !

Lennon jälkeen vietettiin useampi tunti työpaikan tiloissa tulostamassa häihin paperiasioita - hääpussukoihin pieni ohje, pöytien nimikyltit, vieraskirjan sijaan pöytään tulevat kortit vieraiden terveisiä varten ja pieniin lisäyllätyksiin liitettävät terveisemme. Yksinkertaiselta kuulostava homma ei ollutkaan yksinkertaista - liila väri näytti eri paperilla eri sävyiseltä ja säädettiin värisävyjä useampaan kertaan ja tulostettiin koepapereita..  Sulho jatkoi vielä kotona yötä myöden papereiden leikkaamista paperileikkurilla, kun minä vetäydyin kauneusunilleni. Sunnuntaina sain taas avukseni kaasot ja yhden vierailevan apulaisen auttamaan askarteluissa. Vielä on jäljellä menukorttien ja nimikylttien printtaus ja leikkaus. Näissä ei enää tarvita apuvoimia, sillä perfektionisti-sulho hoitaa leikkaamiset itse eikä anna minunkaan koskea leikkuriin.

Illalla käytiin vielä seurakunnan järjestämässä Tahdon-illassa. Ensimmäinen tilaisuuksista järjestettiin Johanneksen kirkossa ja ajattelin tämän olevan täydellinen hetki kuulla kaikesta käytännön asioista, kuten mistä meidän jousikvartetti saa itselleen tuolit ennen vihkimisen alkua.  Istuttiin 1,5 tuntia Johanneksen kirkossa kuuntelemassa kun pappi kävi läpi vihkikaavan ja siinä välissä kuuntelimme näytepaloja eri häämarsseista, virsistä ja muista häämusiikeista. Pappi kertoi kyllä monisanaisesti kunkin musiikin historiasta mutta hyvin vähäsanaisesti mistään muusta. Meinasin loppuvaiheilla alkaa kiljumaan kun aika kului ja mitään muuta emme käsitelleet kuin musiikkia. Tämäkin on toki mielenkiintoinen aihe, mutta omassa tilaisuudessaan, ei tilaisuudessa jonka piti koskea vihkitilaisuuden käytännön asioita. Virallisen osion loputtua marssin papin juttusille kysymään kaikki askarruttaneet asiat. Samalla asialla oli toinenkin pariskunta, joten meille näytettiin sitten morsiushuoneet, sisäänkäynnit, ja mihin meidän jousikokoonpano menee istumaan. Helpotuksen huokaisu... vihkiharjoituksemme järjestetään valitettavasti eri kirkossa, sillä Johanneksen kirkko on varattu muihin menoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti