22. syyskuuta 2013

From India with Love

Sunnuntait tuntuu olevan meidän hääsuunnittelupäiviä, tänäänkin ollaan käyty listaa läpi ja mietitty mitä täytyy piakkoin saada järjestettyä. Arkisin ollaan niin kiireisiä ettei ehditä kunnolla suunnitella häitä; sulho on pitkään töissä ja minä harrastan ja tapaan kavereita. Lisäksi pitkien työpäivien jälkeen koneen avaaminen ei innosta lainkaan.. 

joka tapauksessa, meidän tehtävälistalla on nyt seuraavat asiat:
- vieraslistan lyöminen lukkoon
- tarjousten kysyminen hotelleilta vieraiden yöpymistä ajatellen
- hääsivuston viimeistely Helsinki- ja hotelli-infolla
- Save the Date -kutsun lähettäminen sähköpostitse, mukana linkki hääsivustolle, jossa on kaikki tarvittava tieto vieraille matkan suunnittelua varten
- häämatkan varaaminen! (Ei edelleenkään tiedetä minne mennään, Sri Lanka todennäköisesti ei toteudu ja Malesia on ollut mielessä) 
- Intian matkan suunnittelu. Mennään jouluksi Riksan perheen luo ja samalla käytetään aika hyödyksi ja hankitaan sieltä halvemmalla tavaraa häitä varten. 




Riksan perheestä Suomeen saapuu vanhemmat, sisko ja aviomies, sekä veli ja aviovaimo ja heidän 6-vuotias lapsi. Riksan perhe on intialaista keskiluokkaa, mutta suhteessa heidän tulotasoonsa lentoliput kuitenkin vastaisivat melkein koko kuukauden palkkaa. Monikaan perheestä ei pääsisi tulemaan häihimme, jos Riksa ei tukisi matkakustannuksissa.

 Riksan omalla tehtävälistalla onkin siis kaiken yllämainitun lisäksi Intiasta tulevien viisumimääräysten selvittäminen, lentolippujen ostaminen ja majoitusten varaaminen. Mietittiin juuri tänään saisikohan Finnairilta pakettialennusta jos ostaa 7 henkilölle lentoliput. Lentolipuista tulee aika paljon maksettavaa, joten pienikin alennus olisi todella tervetullut. Majoitusta varten varaamme luultavasti tästä läheltämme Etu-Töölöstä muutama isompi asunto Airbnb:n kautta, jonne perhe voi majoittua häiden ajaksi.

Muutenkin alkaa hiukan jännittämään tulevien appivanhempien ja omien vanhempien tapaaminen... Kummankin vanhemmat ovat kyllä niin kaukana toisistaan kulttuurisesti ja taustaltaan, että on jännittävää nähdä miten he tulevat toimeen. Riksan isällä on pieni oma rakennusalan firma ja äiti on ollut kotiäitinä ja kasvattamassa 3 lasta. Omat vanhemmat ovat kummatkin taas puolestaan aina olleet töissä suurissa yrityksissä, ja äitini on puolestaan aina ollut palkkatyössä. Äiti on kieltämättä hiukan feministi, ja vihjailee Riksallekin aina silloin tällöin miten naisten on hyvä käydä töissä. ;-) 

Oltiin viime marraskuussa Intiassa (ensimmäinen kerta kun tapasin vanhemmat ja he kyselivät jo Riksalta hindiksi koska mennään naimisiin. 4kk sen jälkeen Riksa kosi :-) ) Alla muutamia kuvia Intian matkalta. Näitä kun katsoo, ymmärtää kulttuurien välisen eron vähän selkeämmin.. 






Mahtavaa uutta viikkoa, tämä tyttö lähtee nyt lenkille! ;-) En ole vielä päässyt lupaamaani 8 kilsan lenkkiin, mutta ehkä tänä iltana riittää motivaatiota juosta vähän pidempi lenkki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti