15. syyskuuta 2013

Dream Wedding

Jos ei olisi lainkaan budjettia, eikä tarvitsisi miettiä kustannuksia ja käytännöllisyyttä, meidän häät näyttäisi tältä.. 

Juhlat alkaisivat jo edellisenä iltana, cocktail-tilaisuudessa jossa vieraat tapaisivat hääparin ja muut vieraat. Tarjolla olisi rajattomasti sormiruokaa ja drinkkejä. 



Varsinaisena hääpäivänä kirkko olisi koristeltu runsain kukkasin ja alttarille johtaisi valkoinen matto. Seremoniassa soittaisi sinfoniaorkesteri Pachelbelin Canon häämusiikin ja Ave Marian. Kaasoilla olisi värikoodatut mekot ja isot kukkakimput. 



Vieraat kuljetettaisiin juhlapaikalle erilaiselle kuljetukselle, lontoolaisella punaisella bussilla tai 50-luvun autoilla. Häävastaanotolla soittaisi jousikvartetti tervetuliaismusiikkia, ja tarjolla olisi tapaksia ja kuohuvaa hääparin odottelun ajaksi. 

Hääpari saapuisi paikalle vaikka tällaisella autolla.. 
avoauto

Juhlatila olisi koristeltu viimeiseen asti hääteeman mukaan ja joka pöydässä olisi isoja kukkiasetelmia.


hääpöydän kukat

Hääruokailussa ei säästeltäisi, pöydät notkuisivat ruokaa ja juomaa joka makuun. Ohjelmanumerona ei olisi morsiamenryöstöä tai muuta perinteistä, vaan palkattu tanssiryhmä tai muu esiintyjä.

Häätanssi tapahtuisi ulkona näin romanttisesti. Juhlat jatkuvat aamuun asti eri bändien tunnelmien tahdissa. Nälkäisille olisi vielä tarjolla yöruokaa. Kiivaimmille tanssijoille olisi tarjolla tanssikengät kun omat korot alkavat puristaa.

Hääpari vetäytyisi juhlien jälkeen Kämp Hotellin upeimpaan sviittiin. Häät jatkuisivat seuraavana aamuna brunssilla, jonne on kutsuttu kaikki häävieraat nauttimaan vielä hääparin seurasta ennen häämatkan alkua. Brunssitilaisuudessa soittaisi letkeä jazz-bandi dagen efter -tunnelmissa.

Kuulostaa ihanalta, ja on ihanaa.. Olimme nimittäin tällaisissa häissä vuosi sitten Sevillassa. Tila ei ehkä ollut näin runsaasti koristeltu ja näin juhlallinen, mutta muuten pakettiin kuului edellisen illan cocktail-juhlat, hääpäivä (uusineen tanssikenkineen, joka oli pelastus mun kuumuudessa turvonneille jaloille!) ja seuraavan aamun brunssi hotellin kattoterassilla, jossa kimmelsi turkoosi uima-allas. 

Valitettavasti ottaen huomioon Suomen hintatason, meidän budjetin ja Suomen ilmaston, emme voi toteuttaa samanlaisia hääjuhlia. Toisaalta en haluaisikaan aloittaa yhteiselämää maksamalla pois lainaa, joka otettiin hääjuhlia varten. Luulen, että onnistumme sisällyttämään omiin häihin, joitain elementtejä tästä kuvauksesta. Tehdään häistämme kuitenkin niin omannäköiset kuin pystymme menemättä överiksi hääkustannusten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti